Nejlepší polévky pro štíhlou linii
Změna stravy je jeden z nejdůležitějších kroků, bez kterého se k vytoužené váze nedostanete. Pro některé jednoduchá změna, pro jiné téměř nemožná. Často nás právě toto odradí od hubnutí, protože si bez oblíbených jídel neumíme představit život. Přitom stačí tak málo. Co tak vyzkoušet chutné a zdravé polévky, se kterými vám hubnutí půjde rychleji?
Proč právě polévka?
Pokud se i vy právě snažíte zhubnout, tak víte, že největší problém není motivace, ale disciplína. Rad a tipů na to, jak zhubnout, je dnes dostatek, ale s pevnou vůlí to je už těžší. Jednoduchým a dokonce i mimořádně chutným krokem, který vás přiblíží k vysněnému cíli, jsou polévky. Jsou lehké, rychle si je připravíte a dodají vám dostatek živin a energie na celý den. Polévka je totiž skvělým zdrojem vlákniny, která vám pomůže rychleji zhubnout, nezvyšuje glykemický index jako například ovoce a nebudete se po ní cítit plní. Pochutnejte si na těchto pěti nejlepších polévkách, které vám zajistí štíhlou linii.
Brokolicová polévka
Brokolice možná nepatří mezi oblíbené potraviny, ale při hubnutí je volbou číslo jedna. Obsahuje vysoký podíl vitamínů C, K a vlákniny. Významně ochraňuje lidský organismus před volnými radikály, toxickými a rakovinotvornými látkami, což vám zajistí nejen hezké křivky, ale i zdravé tělo.
potřebujeme:
- brokolici
- brambory
- cibuli
- 3 stroužky česneku
- máslo
- sůl, kmín, majoránka
- rostlinný olej
postup:
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme nadrobno nakrájenou brokolici. Krátce osmahneme, zalijeme vařící vodou, přidáme pokrájené brambory, sůl a koření. Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Cizrnové polévka se sýrem
Pro cizrna platí téměř totéž jako pro brokolici – dokáže pomoci s hubnutím i s chorobami. Pomáhá snižovat cholesterol, obsažená vláknina zabraňuje jeho vstřebávání, čímž urychlí a zlepší trávení. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, pomáhá při prevenci kardiovaskulárních onemocnění, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi a podporuje metabolismus. Mezi velké výhody cizrny patří i to, že je sytý a po této cizrnové polévce tak rychle nevyhledá.
potřebujeme:
- 300 g cizrny
- Light plátkový sýr
- 1 menší brambor
- vodu
- mořskou sůl a pepř
- 1 PL bílého nízkotučného jogurtu
postup:
Cizrna si necháme několik hodin nabobtnat ve vodě, nejlépe přes noc. Po nabobtnání cizrnu dáme vařit a když vidíme, že je už zpola hotový, přidáme k němu nakrájený brambor. Podle potřeby přidáváme vodu. Po dovaření bramboru vše spolu dohladka rozmixujeme mixérem. Po rozmixování dáme opět vařit, dochutíme mořskou solí a černým mletým pepřem. Podáváme se lžičkou jogurtu.
Zelná polévka
Zelí je mimořádně bohatým zdrojem vlákniny a vitamínu C, stejně jako mnoha dalších vitamínů. Je to jedna z mála plodin, které jsou chutné, zdravé a najdeme je téměř v každé domácnosti. Podporuje trávení a zlepšuje odvádění škodlivin z těla, snižuje krevní tlak, je silný antioxidant a požírač tuků.
potřebujeme:
- 1 větší zelí
- 1 zelenou papriku
- 1 cibuli
- konzervu nakrájených rajčat
- 1 lžičku olivového oleje
- vývar
- 4 sklenice vody
- 6 kousků celeru
postup:
Zeleninu si omyjeme a nakrájíme na menší kousky, podle chuti. Na pánvi si na olivovém oleji opečeme cibuli a přidáme papriku. Restujeme spolu asi 5 minut. Přidáme rajčata, vývar a vodu. Vaříme, dokud nezačne voda vřít, až potom přidáme zelí. Vaříme ještě 10 minut a polévka je hotová.
Mrkvová polévka se zázvorem
potřebujeme:
- pár kousků mrkve
- malý kousek zázvoru
- kokosový olej
- kuřecí vývar
- tymián
- sůl a pepř
postup:
Očistíme si mrkev, nakrájíme a povaříme na kokosovém oleji. Přidáme vodu tak, aby byla celá mrkev ponořena a přivedeme k varu. Následně směs přelijeme do mixéru, přidáme zbylé suroviny a rozmixujeme dohladka. Podáváme s čerstvým tymiánem.
Řeřichový polévka
Řeřicha je nenápadná, drobná bylinka, kterou si můžete vypěstovat prakticky kdekoliv a přitom obsahuje více vitamínu C než pomeranč, více kalcia než mléko a více železa než špenát. Používá se hlavně na detoxikaci, protože dokáže dokonale pročistit tělo a zlepšit trávení, čehož výsledkem je i štíhlá linie.
potřebujeme:
- hrst řeřichy
- 1 menší brokolici
- 1 malou cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičku olivového oleje
- 700 ml vody
- ½ sklenice kokosového mléka
- mletou papriku, kurkumu, sůl, pepř
postup:
Nakrájenou cibuli si opečeme na pánvi s olejem, přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou brokolici. Vaříme asi 5 až 10 minut, dokud brokolice nezměkne. Následně přidáme řeřichu, koření a ještě chvíli necháme vařit. Potom přilijeme vodu a přivedeme k varu. Necháme převařovat asi 5 minut a hotovou polévku rozmixujeme.
Úřadem veřejného
zdravotnictví
vrácení peněz za
neotevřená balení
v Evropě
(Slovenská republika)
doručení
balíku
při doručení
přes Zásilkovnu
produkt v nejvyšší
kvalitě